GotlandsBoken AB
Vett tarvar han som vida färdas (Havamal)
GOTLAND FÖR SMÅ OCH STORA


Gotland för små och stora

• Varför ser Gotland ut som det gör?
• Vad är ett änge?
• Vad heter Gotlands landskapsfågel?

Svar på dessa och många andra frågor får
du i denna lättillgängliga och inspirerande
bok om Gotland. Bisse Falk, författare, och
Ingela Almgren, illustratör, har många faktabokssuccéer bakom sig. De berättar inte bara naken fakta, utan också många av de otaliga sagor och myter som finns på Gotland.

BISSE FALK, Söderbärke, är barnboksförfattare och dokumentärfilmare. Hon debuterade 1977 och har sedan dess skrivit ett fyrtiotal böcker, både fakta och skönlitterära, för barn och ungdom. De flesta böckerna har temat natur, bland annat naturboksserien "Barnens Flora". Men också de skönlitterära ungdomsböckerna "Vargatider för slukaråldern", "Jonna och Rävungen" för de lite mindre och "Den Vita Älgen" för ungdomar. Samarbetet med Ingela Almgren började redan på 1980-talet och sedan dess har de givit ut ett stort antal titlar tillsammans, där Ingela illustrerat och Bisse skrivit. Vill du veta mer, se www.bissefalk.nu

INGELA ALMGREN, När, illustratör och konstnär. "Gotland för små och stora" är hennes tjugonde illustrerade bok, en i raden av många faktabokssuccéer för barn tillsammans med författaren Bisse Falk. För sina illustrationer har hon erhållit stipendier från Författarfonden och Bildkonstnärsfonden. Ingelas måleri har ställts ut på Grenna Polarcentrum, Sthlm Art Fair och Öppna Ateljéer Gotland.