GotlandsBoken AB
Vett tarvar han som vida färdas (Havamal)
I VETENSKAPENS VÄRLD

I VETENSKAPENS VÄRLD handlar om Lunds universitets framgångar i kampen om nationella forskningsmedel och hur Lund under ett tiotal år utvecklade och fick beslut om att etablera tre stora forskningsanläggningar, MAX IV, ESS och Medicon Village. Allan Larsson var som ordförande och förhandlare engagerad i arbetet med dessa forskningsanläggningar.

I denna bok skildrar han från insidan hur Förhandlingarna gick till och berättar om de personer som gjorde framgångarna möjliga. "Den stora berättelsen ligger i framtiden", skriver Allan Lars- son. ?Den kom mer att skrivas av de tusentals forskare som kommer att använda sig av de nya forskningsanläggningarna i Lund. Samma tanke men formulerad på ett annat sätt fick jag av professorJerome Hastings vid Stanford. Han skrev till mig efter ett möte på Stanford att Lund nu tack vare MAX IV och ESS har utomordentliga möjligheter att bli en 'Scientific Capital', en vetenskapshuvudstad?.

Allan Larsson var AMS-chef 1983-1989, finansminister 1990-1991, riksdagsledamot 1991-1995. Han utsågs därefter till generaldirektör i EU-kommissionen 1995 -2000. Tillbaka i Sverige blev han först ordförande i SVT 2000-2005 och sedan ordförande i Lunds universitet 2004-2012. Hans första Memo-bok, Bryta ny mark, kom ut 2014, den andra, Min Europeiska resa, utkom 2015. Denna bok, I vetenskapens värld, är den sista av tre planerade Memo-böcker.Pris

190 kr

Beställning

info@gotlandsboken.se

Ange föjlande:

Bok: I vetenskapens värld

Namn
Adress
Telefonnummer
Antalet böcker du önskar köpa

Betalningsvillkor

Alla priser inkluderar 6% moms.
Fraktkostnad tillkommer.
Betalning inom 20 dagar mot faktura som medföljer bokleveransen.